نتایج طرح فناورانه
طراحی و پیاده سازی ابزار مدیریت شبکه محلی مجازی برای واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
در برنامه فعلی، شبکه محلی مجازی به صورت خودکار طراحی و اجرا می شود. اگر خطایی رخ دهد، برنامه سریعاً آن را برطرف می کند. مراحل انجام کار به این صورت است:
اتصال به سوئیچ سیسکو: ابتدا با استفاده از پروتکل های SSH یا Telnet به سوئیچ متصل می شویم. می توان از کتابخانه های پایتون مثل Paramiko و Netmiko استفاده کرد.
گرفتن اطلاعات VLANها: با ارسال دستورات به سوئیچ، اطلاعات VLANهای موجود دریافت می شود. مثلاً با دستور « show vlan» لیست VLANها را می گیریم.
تحلیل اطلاعات VLANها: اطلاعات VLANها بررسی می شود تا برنامه بر اساس آن ها اجرا شود. مثلاً شماره و نام VLANها و اعضای آن ها را استخراج می کنیم.
تعیین قوانین VLANبندی: قوانین VLANبندی مشخص می شوند. مثلاً قوانین 802.1Q.
اعمال تغییرات به سوئیچ: دستورات لازم برای VLANبندی به سوئیچ ارسال می شود. مثلاً دستور « vlan < vlan_number> » برای ایجاد VLANها و دستور « switchport access vlan < vlan_number> » برای تعیین عضویت در VLANها.
بررسی خطاها و نمایش نتایج: بعد از اعمال تغییرات، خطاها بررسی و نتایج به کاربران نمایش داده می شود. مثلاً لیست VLAN های تنظیم شده و عضویت دستگاه ها.
مدیریت خطا و استثناها: در هر مرحله از برنامه، خطاها شناسایی و مدیریت می شوند.
واسط گرافیکی کاربری: برای تعامل بهتر با کاربران، یک واسط گرافیکی (GUI) با استفاده از کتابخانه های Tkinter و PyQt طراحی شده است.
کلید واژه ها: شبکه کامپیوتری/ طراحی / سویچ
گروه مخاطب : سیاستگذاران پژوهشی
مشخصات طرح
عنوان طرح تحقیقاتی : طراحی و پیاده سازی ابزار مدیریت شبکه محلی مجازی برای واحد های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
مجری اصلی طرح : دکتر هادی لطف نژاد افشار
نظر دهید